Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

The importance of libraries for children and teens

Συμπόσιο

-
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Διήμερη εκδήλωση με κεντρικό θέμα τη σημασία των βιβλιοθηκών στη ζωή των παιδιών και των εφήβων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, το ηλεκτρονικό περιοδικό για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού», την Athens Comics Library και τη NORLA (Norwegian Literature Abroad)

Εκπρόσωποι από τη Νορβηγία και την Ελλάδα, με ειδίκευση στη λειτουργία και ανάπτυξη παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών θα μεταφέρουν την εμπειρία τους και θα ανταλλάξουν απόψεις σε μια ανοιχτή συζήτηση, αλλά και σε εξειδικευμένα εργαστήρια. Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει συζήτηση με προσκεκλημένους ανθρώπους των βιβλιοθηκών τόσο από τη Νορβηγία όσο και από την Ελλάδα. H δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα εργαστήρια, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι δύο καλεσμένοι από τη Νορβηγία Reinert Mithassel και Yngvill Sandnes.

Η γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική. 
 

17:00-19:00: Ανοιχτή συζήτηση με τους:

Reinert Mithassel, Deichman Biblio Tøyen, Διευθυντής της νεανικής βιβλιοθήκης στο Toyen του Όσλο.

Yngvill Sandnes, Ringsaker Bibliotek, Βιβλιοθηκονόμος και Υπεύθυνη Σχολικών Προγραμμάτων

Φωτεινή Αβδελλή, Κέντρο Ημέρας Εφήβων ΠΛΟΕΣ, Βιβλιοθηκονόμος, υπεύθυνη Εφηβικής Δανειστικής Βιβλιοθήκης

Γαρυφαλιά Τεριζάκη, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας – Παράρτημα Τριφυλίας, Νηπιαγωγός, Υπεύθυνη της παιδικής βιβλιοθήκης, Φιλιατρά Μεσσηνίας

Κατερίνα Φρουζάκη, Παιδική Βιβλιοθήκη Search Κηφισιάς, Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης

Το πάνελ συντονίζουν οι: Λήδα Τσενέ, Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και ιδρύτρια της Athens Comics Library και Ζωή Κοσκινίδου, Δημοσιογράφος και δημιουργός του ηλεκτρονικού περιοδικού για το παιδικό βιβλίο «Κόκκινη Αλεπού».

19:00 -19:30

Παρουσίαση του προγράμματος της NORLA για τα νορβηγικά παιδικά βιβλία, την αγορά δικαιωμάτων και των μεταφραστικών προγραμμάτων.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στον χώρο της εκδήλωσης.

Οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας είναι ανοικτές προς το ευρύ κοινό.

10:00-11.30: Εργαστήριο “Redefining the library; from transaction to situation and relation” με τον Reinert Mithassel. Ο διευθυντής της Biblio Toyen θα επικεντρωθεί στον προσδιορισμό του σκοπού τους ως βιβλιοθήκη, ώστε να βρούν νέους και καλύτερους τρόπους για να επιτύχουν τους στόχους τους

12:00-13:30: Εργαστήριο «Libraries and schools collaboration: When, Why, How” με την  Yngvill Sandnes. Η εισηγήτρια μέσα από το εργαστήριό της με τίτλο θα δώσει απτά παραδείγματα και ιδέες για το πώς οι βιβλιοθήκη βγαίνει εκτός των στενών ορίων του κτιρίου που στεγάζεται και συναντάει τα παιδιά στο σχολικό τους περιβάλλον.

Για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: https://forms.gle/S7QwTUaVStEXu8qx5 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: Χριστίνα Σορδίνα 211 1010707

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή