Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Ομιλία: Η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα Επαγγέλματα, στις Επιχειρήσεις και στους Εργαζόμενους - 16 Σεπτ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση συμμετέχει στην εκδήλωση του Επιμελητήριου Βοιωτίας που θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου στους χώρους του Επιμελητηρίου (Λειβαδιά), με ομιλία για την Επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στα Επαγγέλματα, στις Επιχειρήσεις και στους Εργαζόμενους. Παρουσιάζει ο Δρ. Δημήτρης Τολιάς, Διευθυντής Προγραμμάτων eLearning του Hellenic American University, και εισηγητής σεμιναρίων επαγγελματικής επιμόρφωσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Συντονίζει η κα Αφροδίτη Σκορδαλού, Γλωσσολόγος και θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας & Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Στόχος της παρουσίασης είναι να τοποθετηθούν με απλό και κατανοητό τρόπο οι σημερινές προκλήσεις που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη σε βασικές επαγγελματικές κατευθύνσεις, η επίδρασή της στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και στην καθημερινή εργασία των εργαζομένων.

Θέματα προς συζήτηση:

  • Δημιουργία θέσεων εργασίας και μετασχηματισμός: Η ΤΝ ενισχύει τις θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέους ρόλους, όπως εκπαιδευτές ΤΝ, αναλυτές δεδομένων και ειδικούς σε θέματα ηθικής της ΤΝ. Πολλές υφιστάμενες θέσεις εργασίας εξελίσσονται, απαιτώντας νέες δεξιότητες όπως ο προγραμματισμός, η μηχανική μάθηση και η ανάλυση δεδομένων.
  • Αντικατάσταση ή εκτόπιση θέσεων εργασίας: Η αυτοματοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας σε τομείς που εξαρτώνται από καθήκοντα ρουτίνας, καθιστώντας αναγκαία την επανεκπαίδευση και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού.
  • Παραγωγικότητα και αποδοτικότητα: Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη λειτουργική αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, ωφελώντας την οικονομία μέσω της αύξησης της παραγωγής.
  • Προκλήσεις και ανησυχίες: Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης επιφέρει πιθανά ζητήματα όπως η εκτόπιση θέσεων εργασίας, η μεροληψία στους αλγορίθμους, οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και η ανάγκη αντιμετώπισης των ηθικών και πολιτικών επιπτώσεων.

Χώρος:  Επιμελητήρο Βοιωτίας, Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά

Ώρα: 19.00

Η ομιλία διεξάγεται στο πλαίσιο των σεμιναρίων για την Τεχνητή Νοημοσύνη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και αποτελεί μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την επιμόρφωση και ενημέρωση των μελών του και της ευρύτερης περιφέρειας.

Περισσότερες πληροφορίες

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή