Το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν υποστηρίζεται πλέον. Κατεβάστε το προτιμώμενο σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησής σας και μείνετε ασφαλείς!

Στα ίχνη της Αφροδίτης

Έκθεση

Γκαλερί Κέννεντυ

Μια καλλιτεχνική συνάντηση Ελλάδας και Γαλλίας που αναζητά τα χνάρια της μυθικής θεάς Αφροδίτης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), τη Σχολή Καλών Τεχνών της Μασσαλίας και την Voyons Voir, την ομαδική έκθεση «Στα ίχνη της Αφροδίτης, πλοηγώντας, κολυμπώντας, σχεδιάζοντας» με έργα των Dominique Castell, Χλόης Παρέ και Clare Poolman, σε επιμέλεια της Λουΐζας Καραπιδάκη.

Το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2023 έως και τον Ιούνιο του 2024, η Dominique Castell επισκέφτηκε αρκετές φορές τα Κύθηρα ακολουθώντας τα χνάρια της γέννησης της Αφροδίτης. Εμπνευσμένη από τις επισκέψεις της φιλοτέχνησε μία σειρά έργων στo Πολιτιστικό Κέντρο της Περιφέρειας στην 21 bis Cour Mirabeau στο Aix-Provence. Σε μία προσπάθεια επέκτασης του έργου της, η Voyons Voir συνεργάστηκε με τις Σχολές Καλών Τεχνών στη Μασσαλία και στην Αθήνα, καθώς και με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, για να οργανώσουν ένα cross-residency μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για δύο αποφοίτους των σχολών τεχνών. Δημιουργώντας μία πλατφόρμα επικοινωνίας και δικτύωσης, προκειμένου να καθιερωθεί ένας ουσιαστικός διάλογος ανάμεσα σε Γάλλο και Έλληνα καλλιτέχνη, με αφετηρία την εμπειρία της καλλιτεχνικής διαμονής τους.

Το 2024 οι καλλιτέχνιδες Χλόη Παρέ και Clare Poolman επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παράλληλων καλλιτεχνικών διαμονών, σε Μασσαλία και Ρόδο αντίστοιχα. H Χλόη Παρέ, φιλοξενούμενη καλλιτέχνης (residence) στη 'voyons voir art contemporain et territoire,' μεταγράφει αστρικά και αισθητηριακά αντικείμενα, βιώματα και μηχανισμούς με έδρα τη Μασσαλία. Η Clare Poolman, από την άλλη, διερευνά εκτυλισσόμενες γραμμές, γράμματα και χαρτογραφήσεις υπό το φως της γνωριμίας της με τη Ρόδο.

Όπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης: «Το project αφορά σε πολυειδείς εννοιολογικές παραπομπές γύρω από τους συμβολισμούς της μυθικής θεάς  Αφροδίτης και των Κυθήρων και έχει αποδοθεί με ευαισθησία από τις τρεις καλλιτέχνιδες με την αισθητική της σύγχρονη καλλιτεχνικής τους έκφρασης και μέσα από ποικίλες εικαστικές γραφές». 
 

Dominique Castell

Περισσότερες Εκθέσεις

Δείτε Επίσης

Πίσω στην αρχή